www.iiiWe.com » سالروز خودکشی یک عکاس

 صفحه شخصی مهدی ناظمی   
 
نام و نام خانوادگی: مهدی ناظمی
استان: تهران - شهرستان: شهریار
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  محاسب - ناظر -دانشجوی کارشناسی ارشد سازه
شماره نظام مهندسی:  10-0-3-44901
تاریخ عضویت:  1389/01/06
 روزنوشت ها    
 

 سالروز خودکشی یک عکاس بخش عمومی

27



 





 

سالروز خودکشی یک عکاس

 


 1960 – 1994

 

٢٧ ژوئن، هفدهمین سالروز خودکشی کِوین کارتر عکاس معروف آفریقای جنوبی است که پس از سال‌ها فعالیت در زمینه ثبت رخدادها و فاجعه‌های طبیعی و انسانی در کشورهای آفریقایی، و بر ملا کردن انواع مختلفی از خشونت‌های معمول و ریشه‌دار در سنت و قوانین مرگبار
قبیله‌ای، دولتی و مذهبی
در خیلی از کشورهای آفریقایی از جمله سودان و سومالی، ترجیح داد خود را از نه کار تاثیرگذار و عاشق پیشه و هنرمندانه‌اش، که از زندگی در این روزگار پست که به دست عوامل و سیاست‌های پست‌تر، طاقت فرساتر شده، رها کند.

در ٢٧ ژوئن ١٩٩٤ او با ماشینش به کنار رودخانه Braamfontein Spruit در یوهانزبرگ، نزدیک "مرکز محوطه و مطالعه" رفت، جایی که زمان کودکی‌اش برای بازی می‌رفت، و شلنگی به اگزوز ماشین صحرایی‌اش وصل کرد و سر دیگر آن را از شیشه سمت
مسافر
به داخل آورد و
بدین
ترتیب، در شن ٣٣ سالگی با مسمویت ناشی از منواکسید کربن به زندگی خود پایان داد.

 

در بخشی از یادداشت پیش از مرگش چنین آمده:

"افسرده شده‌ام ... بدون تلفن ... بدون پول برای اجاره خانه ... پول برای حمایت از کودک ... پول برای پرداخت بدهی‌ها ... پول!!! مدام خاطرات شفاف از کشتارها و جنازه‌ها و خشم و درد تعقیبم می‌کنند. یادآوری کودکان زخمی یا گرسنه که در حال جان دادن هستند، یادآوری آدم‌های دیوانه‌ای که بی‌درنگ ماشه را می‌چکانند و انگار که از این خشونت لذت هم می‌برند، ... رفته‌ام تا به کِن [همکاری که به تازگی جان باخته بود] بپیوندم، اگر خوش شانس باشم."

"I am depressed ... without phone ... money for rent ... money for child support ... money for debts ... money!!! ... I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain ... of starving or wounded children, of trigger - happy madmen, I have gone to join Ken [recently deceased colleague Ken Oosterbroek] if I am that lucky."

 


کوین هنگام کار

 


کوین هنگام کار

 

دان کراس، که در سال ٢٠٠٤ فیلم زندگی کوین کارتر را ساخت، اعتقاد دارد؛ "او عکاسی بود که بیش از حد می‌دید. ما قصه عبرت‌انگیز او درباره خطرهای حساسیت‌های بیش از اندازه به سوژه، و نیز شاهد خشونت‌های افراطی بودن را بین خودمان زمزمه می‌کنیم."

Dan Krauss, who made the 2004 film The Life of Kevin Carter: “He was the photographer who saw too much. His was a cautionary tale that we whispered among ourselves about the dangers of becoming too sensitized to your subjects and to witnessing extreme violence”.

 

چند نمونه از عکس‌ها و مختصری از زندگی او

 


 


 


 


کرکس ١٩٩٣،  (1993)

 

کوین کارتر در سال ١٩٩٤، جایزه پولیتزر را برای این عکس که از دختر بچه‌ای با یک لاشخور در زمینه آن گرفته بود، دریافت کرد. عکس "کرکس" نام داشت و مربوط به یک سال پیش و قحطی سودان بود.

 

ماجرای عکس "کرکس":

کوین کارتر در ١٩٦٠ در آفریقای جنوبی به دنیا آمد و چرخش روزگار او را به کار در یک مرکز تعمیر دوربین عکاسی رساند و از آن پس کوین آرام آرام تبدیل به یک عکاس حرفه‌ای شد.

در سال ١٩٩٣ به عنوان عکاس سازمان ملل به سودان رفت تا از درد و رنج مردم قحطی زده این کشور که از ٢١ سال جنگ داخلی در عذاب بودند عکس تهیه کند.

روزی در یک کیلومتری کمپ تغذیه سازمان ملل از پشت بوته‌ها صدای ناله ضعیف کودکی را شنید. جلوتر که رفت دختر بچه‌ای را که در عکس می‌بینید پیدا کرد که در مسیر حرکت به طرف کمپ از خستگی و ضغف نشسته و به این شکل استراحت می‌کرده. در همین لحظه این کرکس به زمین می‌نشیند تا در صورت مردن کودک به او حمله کند.

کوین بعد از تنظیم کادر مورد نظرش به گفته خودش ٢٠ دقیقه منتظر می‌ماند تا شاید کرکس بال‌هایش را باز کند و در آن حالت عکس را بگیرد. اما کرکس صبور که زنده بودن دخترک را حس می‌کرده به همان حال می‌ماند. کوین که نا امید می‌شود عکس را به همین وضعیت که می‌بینید می‌گیرد و بر می‌خیزد و کرکس را فراری می‌دهد. در همین لحظه دختر بچه در حال مرگ از جا بر می‌خیزد و افتان و خیزان به طرف اردوگاه به راه می‌افتد.

در ٢٦ مارچ سال ١٩٩٣ عکس کوین در نیویورک تایمز به چاپ رسید و به سرعت مشهور شد. کمتر از یک سال بعد در ١٢ آوریل ١٩٩٤ از دفتر نیویورک تایز با کوین تماس گرفتند و به او اعلام کردند که بخاطر همان عکس و جلب توجه جهانیان به فجایع انسانی سودان، برنده جایزه پولیترز شده است.

پس از اعطای جایزه که در نیویورک انجام شد بسیاری از مطبوعات از کوین گفتند و نوشتند. برخی تحسینش کردند و برخی هم از او به خاطر بی‌توجهی به سرنوشت دخترک انتقاد کردند. جست و جوهای پرسنل سازمان ملل برای پیدا کردن دخترک هیچ نتیجهای نداد و همین باعث شدت گرفتن انتقادها
از کوین شد. به
طوری که روزنامه "سن پترزبورگ" چاپ فلوریدا کارتر را کرکس دوم این صحنه خطاب کرد.

"آدمی که لنز دوربینش را تنظیم می‌کند تا رنج آن دختر را از زاویه بهتری عکس بگیرد، بعید نیست که خود می‌تواند غارتگر باشد، یک کرکس دیگر در صحنه."

"The man adjusting his lens to take just the right frame of her suffering might just as well be a predator, another vulture on the scene."

 


 


 

یادش گرامی










سه شنبه 5 مهر 1390 ساعت 11:16  
 نظرات    
 
شهاب مظلوم 22:12 سه شنبه 5 مهر 1390
7
 شهاب مظلوم
دردنک و تصاویر دردناکتر . . .
شاهین کاظمی نژاد 08:32 چهارشنبه 6 مهر 1390
6
 شاهین کاظمی نژاد
روحش شاد
صادق راضی 10:59 چهارشنبه 6 مهر 1390
5
 صادق راضی
منن علت خودکشی این عکس رو قبول ندارم چرا باید کسی که این همه تونسته بود درد مردمان آفریقا رو نشون بده به این آسونی خودکشی کنه!!!!
مهدی ناظمی 15:13 چهارشنبه 6 مهر 1390
8
 مهدی ناظمی
شاید دلیلش اینه که نتونسته کاری کنه که جهان به جز غصه خوردن و دلسوزاندن کاری دیگری برای این آدما بکنه...
رضا مهیاری 17:33 چهارشنبه 6 مهر 1390
5
 رضا مهیاری
غم انگیز و بغض آور
وحیده طباخها 18:34 چهارشنبه 6 مهر 1390
9
 وحیده طباخها
همین که به کمک لنزش تونسته توجه جهانی رو به مساله سودان جلب کنه ، کار قابل توجهیه. یادمه که اون عکس کرکس رو خیلی برای تبلیغ استفاده می کردند. هر انسان شرایط خاص خودشو داره و هر کی بتونه در شرایط خودش به دیگران با اونی که هست و یا موقعیت های که داره، کمک کنه، کار ارزنده ای کرده. کارتر عکاس بوده و با عکسش کمک کرده.
مرضیه صفا 20:26 چهارشنبه 6 مهر 1390
8
 مرضیه صفا
با دیدن این عکسا آدم از راحت زندگی کردن و آب و غذا خوردنش خجل میشه. خیلی دردناک بود
سیامک مطلبی 21:28 چهارشنبه 6 مهر 1390
8
 سیامک مطلبی
با عرض سلام و ادب
من کوین کارتر رو تنها از روی عکس مشهورش (دخترک و کرکس ) میشناختم
ممنون از توضیح کاملتون جناب مهندس
نازنین دانشمند 10:13 پنجشنبه 7 مهر 1390
9
 نازنین  دانشمند
باعث تاسف است البته بیشتر عکاسان که در این زمینه فعالیت می کنند افسردگی دارند.
مرجان فرقانی 12:55 پنجشنبه 7 مهر 1390
6
 مرجان فرقانی
بعضی وقتها دیدن برخی حقیقتها از ظرف روحی ما خارج است.افرادی که تیزبین تر هستند و از هوش عاطفی بیشتری برخوردارند بیشتر از سایرین رنج می کشند به حدی که بعضی وقتها ترجیح می دهند بمیرند اما شاهد رنج دیگری نباشند.این حس نوع دوستی فابل تحسین است. روزگار ما به ندرت چنین انسانهایی را به خود می بیند.
بیایید فقط به فکر خودمان نباشیم به فکر کودکانی که در حسرت یک غذای گرم یا دستان نوازشگر پدر یا مادر هستند هم باشیم و در هر موقعیتی به انها کمک کنیم.
محسن مجدد 13:24 پنجشنبه 7 مهر 1390
5
 محسن مجدد
باید قدر نعمت های خودمون که خدادی هست رو بدونیم!!!!!!!!
کارش تحسین برانگیزه ولی بسیار دردناکه
مرتضی ذبیحی 09:49 چهارشنبه 27 مهر 1390
0
 مرتضی ذبیحی
سکوتم از رضایت نیست


ای خدا ......
مریم احمدپور 11:13 چهارشنبه 27 مهر 1390
2
 مریم احمدپور
تا فرهنگ قبیله ای در کشور های افریقایی وجود داره صد ها میلیارد دلار هم نمی تونه اوضاع رو بهتر کنه